Hangers

Moonrose hanger 21-11-2018

Nu ik mijn eigen cabochons maak, is het natuurlijk leuk als ik ze in een mooie setting kan zetten. Moonrose Creations laat in een YouTube tutorial zien hoe je een schijf met superduos kan inpakken. Je kan het bij de basis laten, of zoals wordt voorgedaan uitbreiden en verfraaien. De video is in het Italiaans maar de beelden zijn goed te volgen. 

MILLAVITA bloemen 22-09-2018

Op YouTube (link) vond ik een filmpje van MILLAVITA waarin ze met verschillende Preciosa een prachtige bloem maakt. Ze gebruikt hiervoor Dome beads, Superduo’s, Pip beads, Pellet beads, Rizo beads en Twist beads. Ik kon bijna alle kralen vinden behalve de Twist beads. In plaats daarvan heb ik Dagger beads gebruikt. De YouTube video is goed te volgen en je gaat in feite gaan telkens rond met andere kralen. Doordat de Dagger beads net iets smaller zijn dan de Twist beads is de hanger wat losjes en instabiel als hij klaar is. Hiervoor heb ik hem vastgezet met kleine beetjes UV Bond en is hij mooi en stevig. Ik vond het model zo mooi dat ik het niet kon laten hem in meerdere kleurvariaties uit te proberen zoals je kan zien.

Lunasoft Love  12-07-2018

Een tijdje geleden ontdekte deze prachtige Lunasoft cabochons. De kleuren variëren afhankelijk van hoe het licht erop valt. Ik heb ze in verschillende maten gekocht (18mm, 24mm en 30 mm). Op YouTube (link) vond ik een goede en duidelijk video van Spoilt Rotten Beads met een prachtig ontwerp. De basis bezel van de cabochon is gemaakt met de Peyote techniek en Miyuki rocailles. Hierbij bleek dat ik met zilveren en gouden rocailles te veel ruimte overhield en daarvoor in de plaats Miyuki delica’s moest gebruiken. Daarna heeft ze de rand versiert met Pip beads of Miyuki drops. Natuurlijk heb ik dit uitgeprobeerd en vond ze zowel enkel als een dubbele rand erg leuk. Ook heb ik Rizo beads uitgeprobeerd. Zoals je kan zien kan je eindeloos variëren en combineren met dit model.