Marmelinhas

Marmelinhas zijn hele schattige poppetjes van Ana Kuhnen die ik via Pinterest ontdekt hebt. Het poppetje bestaat uit twee bolletjes voor de voeten, een eivorm voor het lijf en een paar grote scheel kijkende ogen. Op YouTube laat Ana zien hoe ze zo’n poppetje maakt (link). Ik vond de vorm zo leuk en veelzijdig dat ik naast de voorbeelden van Ana Kuhnen ook mijn eigen variaties heb bedacht.

Kerstmis

Voor kerst heb ik zelf een Kerstman bedacht.Natuurlijk heb ik de voorbeelden van Ana Kuhnen uitgeprobeerd en ze waren best lastig om te maken. Het mini koekmannetje, de zuurstokken en een rechtopstaand gewei, bleken behoorlijk lastig. Het gewei van het rendier zakte de eerste keer bij het bakken naar beneden helaas. De tweede keer heb ik er voor de stevigheid ijzerdraad in gestoken en mijn eigen draai aan het rendier gegeven. 

Halloween

 Voor Halloween heb ik van de Marmelinhas van Ana Kuhnen, de pompoen en de Frankenstein, uitgeprobeerd. Vooral het mini-spinnetje was lastig om te maken. Daarnaast heb ik zelf een mummie, vampier, duivel en heks bedacht. Ze zijn niet echt eng geworden maar wel leuk.