Sabine Lipperts sieraad Granada was het eerste ontwerp wat ik van haar heb gezien. De tutorial van het ontwerp staat in het boek Beaded Fantasies van Sabine Lippert en is de reden dat ik haar boek heb aangeschaft. Het boek staat vol met mooie ontwerpen en ik heb er al een aantal van uitgeprobeerd. Ook via haar website trytobead heb ik diverse mooie ontwerpen gevonden en aangeschaft. Naar mijn ervaring heb je voor haar ontwerpen onder andere ervaring nodig met Right Angle Weave en Netting. De tutorials zijn duidelijk met veel plaatjes, foto’s en stap voor stap instructies. De ontwerpen variëren in prijs, maar het boek Beaded Fantasies met onder andere de ontwerpen van de Granada en Scheherezade hangers is zeker zijn geld waard.

Scheherezade Hanger

In boek : Beaded Fantasies – Sabine Lippert. Ik had diverse foto’s van dit sieraad gezien op Pinterest en vond het een erg mooi ontwerp. Toen ik ontdekte dat het ontwerp ook in het boek Beaded Fantasies stond, was ik natuurlijk helemaal happy. In het begin was in nogal geïntimideerd door deze tutorial. Het leek me heel erg moeilijk toe. Nadat ik het nu een aantal keren heb gedaan, zou ik het bijna een makkelijk ontwerp noemen. Het is zeker een favoriet van mij en ik heb het dan ook al in allerlei kleuren gemaakt. Ondertussen heb ik deze hanger omgedoopt naar Donut vanwege zijn vorm.

Granada

In boek : Beaded Fantasies – Sabine Lippert . Deze mooie hanger is een ontwerp van Sabine Lippert. Eén van de eerste moeilijke ontwerpen die ik heb geprobeerd te maken. Het was ook mijn eerste keer werken met een Rivoli en swarovski bicones. De eerste paar keer knapte telkens mijn dure Fireline draad bij de bicones. Nadat ik aantal trucjes had uitgeprobeerd is het me dan toch gelukt. Het ontwerp is op zich niet heel moeilijk. Het bestaat eigenlijk uit een los element dat je telkens herhaalt. Ik was al verliefd geworden op dit onwerp toen ik er mooie foto’s van had gezien op Pinterest. Toen ik het boek voor mijn verjaardag kreeg was ik dan ook superblij. Mooi tijdloos ontwerp.