MILLAVITA bloemen

Tutorial op YouTube (link)  – Smuck selber machen – MILLAVITA. Ik vond dit filmpje van MILLAVITA waarin ze met verschillende Preciosa een prachtige bloem maakt. Ze gebruikt hiervoor Dome beads, Superduo’s, Pip beads, Pellet beads, Rizo beads en Twist beads. Ik kon bijna alle kralen vinden behalve de Twist beads. In plaats daarvan heb ik Dagger beads gebruikt. De YouTube video is goed te volgen en je gaat in feite gaan telkens rond met andere kralen. Doordat de Dagger beads net iets smaller zijn dan de Twist beads is de hanger wat losjes en instabiel als hij klaar is. Hiervoor heb ik hem vastgezet met kleine beetjes UV Bond en is hij mooi en stevig. Ik vond het model zo mooi dat ik het niet kon laten hem in meerdere kleurvariaties uit te proberen zoals je kan zien.

Lunasoft Love

Tutorial op YouTube : Lunasoft Cabochon RIngs with pip beads and Miyuki drop beads – door Spoilt Rotten Beads (link). Een tijdje geleden ontdekte deze prachtige Lunasoft cabochons. De kleuren variëren afhankelijk van hoe het licht erop valt. Ik heb ze in verschillende maten gekocht (18mm, 24mm en 30 mm). De basis bezel van de cabochon is gemaakt met de Peyote techniek en Miyuki rocailles. Let goed op: Met sommige rocailles werd de bezel te ruim. In plaats daarvan heb ik Miyuki delica’s gebruikt. De tweede stap is het versieren van de rand. Hiervoor gebruik je Miyuki drops, Pip beads of probeer bijvoorbeeld Rizo beads. Zoals je kan zien kan je eindeloos variëren en combineren met dit model.

Bursting Flowers Pendant

Tutorial op YouTube : Bursting Flowers Pendant – door Kelly Dale van offthebeadedpath (link). Deze hanger heeft een supermooie lunasoft cabochon in het midden. In de tutorial worden Toho rocailles gebruikt. Ik heb hier echter Miyuki rocailles gebruikt. Daarnaast spelen superduos hier een hoofdrol. De tutorial is goed te volgen en vrij eenvoudig. Het resultaat is mooi. De buitenrand is wel wat slap. Hier moet nog uitproberen of het steviger kan.

Moonrose hanger

Tutorial op YouTube : Ciondolo Essence – door Moonrose Creation (link). Nu ik mijn eigen cabochons maak, is het natuurlijk leuk als ik ze in een mooie setting kan zetten. Moonrose Creations laat zien hoe je een schijf met superduos kan inpakken. Je kan het bij de basis laten, of zoals wordt voorgedaan uitbreiden en verfraaien. De video is in het Italiaans maar de beelden zijn goed te volgen.