Peyote Cirkel – Golden Sun

Tutorial in Boek : Perlen & Freundshaft – Petra Tismer. Het boek is geschreven in het Duits, dus ik moest eerst de tutorial vertalen. Na een aantal basis Peyote  cirkels was ik toe aan een uitdaging. Deze tutorial leek mij een leuke toepassing van de Peyote cirkel. Het is veel werk maar het resultaat is echt super. Zeker een blikvanger en aanrader.

Carrier Beads

Tutorials  op YouTube: Odd Count Peyote Stitch Carrier Beads (link) en Even Count Peyote Stitch Carrier Beads (link) door Kelly Dale van Off The Beaded Path. Met kleine stukjes basis Peyote kun je leuke patronen rijgen die om de zogenaamde Carrier beads gaan. Met deze losse beads vorm je een leuke gevarieerde arnband. Je kan variëren op kleur, patroon of juist binnen een kleurtint blijven. Afhankelijk van de soort Carrier bead die je koopt, gebruik je ofwel een Odd Count Peyote Stitch of een Even Count Peyote Stitch. Ik gebruik plastic Carrier beads waarbij de Odd Count Peyote het mooiste aansluit. Het rijgen duurt wel een stuk langer dan ik dacht, dus mijn armband is nog niet af. Zodra de armband af is zal ik het eindresultaat delen.

Maga-Scale BraceletTutorial op YouTube: Mage-Scale Bracelet (With Miyuki Drops) link, Maga-scale Bracelet (With Czech Rizo Beads) link, Maga-scale Bracelet (With Miyuki Long Magatamas) link – door PotomacBeads. Oké, een hele armband met basis Peyote vind ik verschrikkelijk saai en is erg plat. Ik houd van wat meer dimensie in mijn werk. Op YouTube vond ik een serie leuke videos waar ze een basis Peyote armband gebruiken om tussen de kralen leuke Miyuki drops, Magatamas of Rizo beads bovenop te rijgen. Het effect is erg vrolijk en fun. Je kan natuurlijk elke willekeurige kraal gebruiken die je leuk vind. Ik heb nu lusjes met Miyuki rocailles en drops uitgeprobeerd en het effect is speels en fun. In de video geven ze aan maar een uur nodig te hebben, maar ik was er een hele avond mee bezig. Ik ga binnenkort nog meer variaties uitproberen.  

Basic Peyote Squares

Tutorial op YouTube : 3D Peyote Square – door Kelly dale van  Off the beaded path (link). Mijn eerste avontuur in Peyote. Peyote vierkanten. Van mijn eerste vierkantjes heb ik een paar oorbellen gemaakt. Kelly maakt de vierkantjes met Miyuki Delica’s maar ik vond het resultaat wat te strak en recht. Hoewel Miyuki Rocailles niet zo mooi eenvormig zijn als de Delica’s, zijn ze wel ronder en iets groter. Natuurlijk het ik het basis vierkantje uitgeprobeerd met Rocailles. Ik heb goed opgelet dat ik geen onregelmatige Rocailles heb gebruikt om het patroon goed te laten uitkomen. Het resultaat vind ik zelf wat warmer, ronder en gezelliger dan de Delica’s.