Rendier, Sneeuwman en Kerstman

Mal : Lindinha da Lilika – Molde Sonequinhas de Natal.  Deze mal is echt geweldig. Hij geeft zo veel mogelijkheden. Met het basislijf kan je alle kanten op. Op de foto bij de mal laten ze een sneeuwman, kerstman en kertskoekmannetje zien. Maar natuurlijk kan een rendier ook. De figuurtjes zijn erg leuk bovenop een kerstbal maar ook in een kerststuk of simpelweg liggend of zittend op de kast. Tot nu toe heb ik een rendier en een sneeuwman uitgeprobeerd maar ik ga zekers een kerstman en andere kerstfiguren uitproberen. 

Maffe Pinguïns

Tutorial in boek : Fimo for All door Jolanda van Noordenburg-Den Otter. Deze maffe pinguïns zijn echt geweldig. Elke winter steek ik ze in de kerststukjes en zet ik een bak buiten. Ik maak ze in allerlei maten, groot, normaal en babytjes.

 Kerst Marmelinhas

Inspiratie : Marmelinhas van Ana Kuhnen (YouTube link). Voor kerst heb ik zelf een Kerstman gemaakt. Natuurlijk heb ik de voorbeelden van Ana Kuhnen uitgeprobeerd en ze waren best lastig om te maken. Het mini koekmannetje, de zuurstokken en een rechtopstaand gewei, bleken behoorlijk lastig. Het rendier gewei bakten de eerste keer zijwaards helaas. De tweede keer heb ik het gewei verstevigd met ijzerdraad en bleef het overeind. Natuurlijk heb ik mijn eigen draai aan het rendier gegeven. 

Kerststal Tutorial in boek : Fimo Fun  door Jolanda Noordenburg-Den Otter. Deze Kerststal was één van mijn eerste Fimo projecten. Het is ondertussen ongeveer 10 jaar oud. Elke kerst staat de kerststal op de kast. De kleuren van de Fimo zijn nog steeds even intensief als tien jaar geleden.

Kerst Engel

Tutorial in boek : Fimo Fun  door Jolanda Noordenburg-Den Otter. Deze kerstengel was ook één dingen die ik met Fimo gemaakt heb. Deze kerstengelen zijn nu ongeveer 10 jaar oud. Ik geef deze veel aan anderen. Wat over is gebleven hangt elk jaar weer in de kerstboom. Ze zien er nog net zo mooi uit als 10 jaar geleden. Super Fimo!