Ooit begon ik met Fimo om eigengemaakte Pandora kralen te maken. Nu ontdek ik steeds meer manieren om van Fimo mooie en originele sieraden te maken. Kijk met me mee.

Polyclay Cabochons

Yvonne Williams van Back to Earth Creations laat op YouTube (link) zien hoe je Fimo, Stempelen en Jacquard Lumiere Paints combineert. Het is zo eenvoudig maar levert mooie en onverwachte resultaten op. Op een dikke laag Fimo druk je stevig de gewenste stempel. Daarna dep je Jacquard Lumiere Paints op het werk en bespuit je het met water. Zo gaan de kleuren mooi in de groeven lopen en mengen ze mooi met elkaar. Dit laat je drogen waarna je de vormen uitsteekt. Bak het in de oven en werk het af met een laag Epoxy. Ik ga dit zeker nog vaker doen en meer variaties uitproberen.

Quilt Cabochons

Een geweldige leuke manier om je restjes te gebruiken. Ik vind het altijd super zonde om de mooie klei met de Lumiere verf weg te gooien. Gelukkig is er een manier om van je restjes mooi hangers te maken. Het idee kreeg ik van een YouTube video van Yvonne Williams van Back to Earth Creations. Wen je zelf eenvoudigweg aan om uit je restjes allerlei vierkantjes te steken met je plunger cutters. Deze bewaar je (ongebakken) totdat je voldoende hebt in verschillende kleuren en patronen. Dan rol je dun een plak Fimo uit (hier gebruik ik de overige restjes voor). Hierop maak je een quilt van alle vierkantjes die je hebt. Steek hier cabochon vormen uit en je krijgt hele leuke unieke hangers. 

Mokume Gane

Deze verrassende techniek is een  stuk makkelijker dan het lijkt, maar wel veel werk. Magic by Leah laat in verschillende duidelijke Youtube tutorials zien hoe het moet en welke effecten je kan proberen. Het komt neer op het stapelen van vierkante plakjes Fimo waarin je vormen drukt, zoals strepen, rondjes of hartjes, waardoor de lagen klei zich telkens op unieke wijze met elkaar gaan mengen. Hier snij je dunne plakjes van die je samenvoegt en waaruit je vervolgens hangers uitsteekt. Erg mooi!