Epoxy was mij helemaal onbekend. In eerste instantie heb ik het aangeschaft om mijn Fimo sieraden mee af te werken nadat ik het resultaat hiervan zag op een YouTube filmpje (link). Ik heb mijn eerste epoxy gekocht en tot nu toe bevalt het goed. Later zag ik dat epoxy ook gebruikt wordt om sieraden van te maken en kunstwerken. 

Petri Resin

Tutorial YouTube : Petri Resin Tutorial #2 – Josie Lewis (link). Met deze hele simpele techniek krijg je fantastisch mooie resultaten. In de tutorial is kort en bondig te zien hoe je eenvoudig met epoxy en alcoholinkt kunstwerkjes maakt. Je giet een laagje epoxy in een siliconenmal. Dan druppel je er kleuren alcoholinkt in. Ik gebruik de Jacquard  Pinata alcoholinkt set die ik via Amazon Uk heb besteld. Boven op de kleuren druppel je witte alcoholinkt. Dit gaat meteen met elkaar reageren, echt super om te zien. Voor een mooi resultaat is het beter de kleuren en daarna de witte alcoholinkt nog een (paar) keer te herhalen. Ik denk dat je daar een beetje je eigen gevoel voor moet krijgen en ook afhankelijk is wat je mooi vind. Daarna komt het moeilijkste. Wachten. Het resultaat zie pas namelijk als je de verharde epoxy uit de mal kan halen en omdraait. Zoals je op de foto’s kan zien geeft het hele mooie resultaten. 

Feathery Petri

Tutorial op YouTube : Feathery Petri Tutorial – Luna Design (link).  Deze techniek is een stuk lastiger. Opaque en goede kwaliteit verf is hiervoor nodig. Daarnaast moet je een vooraf de kleuren met wat epoxy mengen. Belangrijk is dat je hieraan isopropyl alcohol toevoegt. Isopropyl alcohol bevat 99% alcohol. Dit type alcohol is in Nederland niet in de winkel te verkrijgen maar wel online bij drogisterijen. Je moet wel geduld hebben met deze techniek. De eerste keren mislukte het bij mij namelijk. De verkeerde soort alcohol was hier een grote reden voor. Maar de kwaliteit en het type verf wat je gebruikt speelde ook een grote reden. Ik was dan ook erg blij toen het eindelijk lukte.